Monday, March 19, 2007

Hello Africa är skit

Hello Africa (Kanal 5) är även det ett av Petras favoritprogram, men jag måste säga att det är tammejfan det mest onödiga skit jag sett på tv.

Ni känner igen sopduon Johnnie och Mattias från Roomservice i samma kanal. Nu har de alltså fått för sig att åka iväg och rädda en hel kontinent och tror att de kan ro hem det eftersom att de är från ROOMSERVICE! Kända killarna ju. Massor av folk kommer att ösa pengar över dem, eller hur? Men i senaste avsnittet var pengarna slut (surprise!) och båda två är naturligtvis helt knäckta och undrar vad man nu ska ta sig till. Hur ska man bygga en skola utan pengar? Dessutom började de bygget utan att få byggtillstånd från kommunen. Bra jobbat, killar. Det är liksom lite deras grej att dra igång projekt utan att planera längre än tio dagar framåt. För de är ju från ROOMSERVICE, och där fixar sig allt. MINSANN! Men nu, Johnnie och Mattias, är ni i Afrika för att bygga en skola - inte på Östermalm för att piffa till en takterass.

De sitter och ojar sig över att de måste skaffa sig sponsorer, tillstånd och diverse annat. Kanske... KANSKE, hade man kunnat tänkt lite på det innan? Men inte Johnnie och Mattias. Nej, de bara drar ner till Afrika och tror att allt ska lösa sig bara för att de visar upp sig. Reality check, please.

Som om detta inte vore nog, får Mattias "Airhead" Särnholm ett mindre sammanbrott och kommer sedan till en "insikt" då han känner att han nog försakar sin familj lite. NO SHIT FUCKING SHERLOCK. Undrar hur han tänker. "Nu åker jag ner till Afrika och leker Jesus i två månader medan min familj har det peachy här hemma." Eller? Men människa, fattar du noll? Visst ska även familjefäder kunna åka iväg och jobba under längre perioder om nu familjen är med på det och så. Men drar man iväg och lattjar lite planlöst så ter det sig genast rätt idiotiskt.

Liksom, Johnnie och Mattias ser en unge som putsar skor på gatan och blir lite ledsna för att den lilla grabben inte får gå i skolan. De snackar lite schysst med hans bror som ungen jobbar åt, och frågar om kiddot inte kan få gå i skolan. "Visst", svarar den äldre brodern och korsar samtidigt fingrarna bakom ryggen. Han kan ju skicka dit grabben några dagar eftersom tv är där. Johnnie och Mattias rusar iväg och köper ungen ryggsäck, pennor och lite annat smått och gott. Men vad tror ni händer sedan? Precis. Och vad tror Johnnie och Mattias? De tror att de räddar världen. De är två blåögda, naiva idioter som inte fattar att deras "planer" bara är drömmar. Och detta är alltså basen i ett tv-program.

Om de nu så gärna vill hjälpa till att bygga skolor i Afrika, varför inte vända sig till SIDA, SOS Barnbyar eller liknande liksom? Kanske kan de övertala Kanal 5 att ordna en egen världens barn-gala eller något. Vad som helst. De kan för fan åka ner som volontärer om de SÅ HEMSKT GÄRNA vill hjälpa till. Då skulle de slippa organisera allt själva, vilket visat sig vara deras absolut svagaste sida, och istället kunna fokusera sig på något de behärskar (tips: snickra och måla). Men nej, istället gör de ett tv-program där de ogenerat visar upp hur otroligt oorganiserade och naiva pojkvaskrar de egentligen är. De får sammanbrott och lipar i tv för att de glömt ordna sponsorer, familjen där hemma och gud vet vad. De tror till och med att hela tv-teamet ska ställa upp med 3000 spänn per skalle för att få igång projektet igen. Det är vad Johnnie och Mattias gör. Det är ju så att man tycker synd om dem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home